Tiede- ja teknologiakilpailut
-
Tutki-Kokeile-Kehitä on suunnattu 6–20-vuotiaille tieteistä ja tekniikasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Tieteenaloja ei ole kilpailussa rajattu ja osallistua voi tutkimuksella, projektilla tai keksinnöllä yksin tai ryhmässä. Kilpailun osallistuminen on maksutonta eikä muihin kilpailuihin osallistuminen ole esteenä TuKoKe-kilpailuun osallistumiselle.
-
Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta sekä informaatioteknologian tiedekunta järjestävät vuosittain lukiolaisille ja kaksoistutkinnon tekijöille tarkoitetut fysiikan, kemian, matematiikan ja tietotekniikan kilpailut. Seuraavat kilpailut järjestetään 28.1.2021. Kilpailun voittajalla on mahdollisuus päästä opiskelemaan matematiikkaa, tietotekniikkaa tai luonnotieteitä Jyväskylän yliopistoon ilman pääsykoetta. Lue kilpailuista lisää täältä.
-
MAOLin kilpailutoimikunta järjestää kansalliset matematiikan, tietotekniikan, fysiikan ja kemian kilpailut sekä peruskoululaisille että lukiolaisille: Neljän tieteen kisat! Peruskoululaiset kilpailevat matematiikassa ja tietotekniikassa. Tietotekniikkakilpailu on yhteinen lukiolaisten kanssa. Kilpailutoiminta kannustaa opiskelijoita matemaattisten aineiden opiskeluun ja tuo niistä kiinnostuneet opiskelijat yhteen, mikä mahdollistaa elinikäisten verkostojen ja ystävyyssuhteiden avautumisen nuorelle. Kilpailun kautta on mahdollista päästä edustamaan Suomea kansainvälisissä tiedeolympialaisissa. Kilpailua rahoittaa Opetushallitus.
-
Kansainväliset matematiikkaolympialaiset IMO
Kansainväliset fysiikkaolympialaiset
-
The Purple Comet! Math Meet is a free, on-line, international, team mathematics competition designed for middle and high school students conducted annually since 2003.
-
Biologian ja maanteteen opettajien liitto (BMOL) järjestää lukuvuosittain kansalliset biologia- ja maantiedekilpailut. Kisan parhaimmisto pääsee Helsingin yliopiston kanssa järjestettävään valmennukseen, jonka perusteella valitaan joukkue kansainvälisiin biologian ja maantieteen olympialaisiin. Olympiajoukkueeseen valitut ovat oikeutettuja opiskelupaikkaan yliopistojen maantieteen yhteisvalinnassa.
-
ESHG (European Society of Human Genetics ) järjestää vuosittain DNA-aiheisen kirjoituskilpailun lukiolaisille.