Uusi Lahden lyseon luonnontiede, matematiikka ja teknologia (LUMATE) -linja

Uusi linja on tarkoitettu luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneille opiskelijoille, joilla on tavoitteena jatkaa LUMATE-aineiden opintoja lukion jälkeen alan korkeakouluissa. 

Linjan opiskelijat pääsevät suorittamaan lukio-opintoja painottamalla luonnontieteitä (biologia, fysiikka, kemia ja maantiede), matematiikkaa ja teknologiaa. Linjan opinnot koostuvat seuraavista kursseista:

LUMATE-linjan opiskelija voi halutessaan jättää opinnoistaan pois kahdeksan muun aineen pakollista kurssia. Linjalla on mahdollista opiskella LUMATE-aineita motivoituneiden ja samanhenkisten opiskelijoiden kanssa. Linjan opetuksessa korostuu kokeellisuus, itsenäinen vastuunottaminen ja monipuoliset ryhmätyötaidot. Lisäksi linjan sisällä voi keskittyä vielä tiettyyn aineeseen, joka luo hyvän pohjan valmistautua kyseisen aineen ylioppilaskirjoituksiin. Linjan erikoiskursseilla vieraillaan yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä. Yhteistyötä tehdään erityisesti Helsingin yliopiston, Lappeenrannan-Lahden teknillisen LUT-yliopiston kanssa, Lahden Yliopistokampuksen ja Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa.

HUOM! Vanhan luma-linjan opinnot koostuvat seuraavista kursseista:

Lisätietoja

  • linjan koordinaattori Reetta Kariola reetta.kariola@edu.lahti.fi, puh. 044 416 3276
  • opinto-ohjaaja Eija Mannerkivi eija.mannerkivi@edu.lahti.fi, puh. 044 482 0861
  • opinto-ohjaaja Matti Iittiläinen matti.iittilainen@edu.lahti.fi, puh. 050 398 5185
  • Prezi-esittely